Vigo, Spanien 6-10 Oktober 2011 – En reseberättelse av Viktor Smedberg

Reseberättelse från Viktor’s besök i Vigo med kadetterna Det var med spänning man såg fram mot att få åka iväg med landslags kadetterna igen, denna gång skulle vi besöka Vigo i Spanien! Självklart spanade man in väderleksrapporten och konstaterade att vädret var lovande, 30 grader varmt i oktober! Najs…

Super Copa de España de Judo Cadete de Vigo – En reseberättelse av Viktor Smedberg

+30 Grader, utan bad brallor – Med landslags kadetterna i Spanien

Det var med spänning man såg fram mot att få åka iväg med landslags kadetterna igen, denna gång skulle vi besöka Vigo i Spanien! Självklart spanade man in väderleksrapporten och konstaterade att vädret var lovande, 30 grader varmt i oktober! Najs… Torsdag morgon, mot Kastrup för att möta upp Toy och Mustaffa. Checkade in allt utan problem, tog en vit dräkt i handbagaget för man vet ju aldrig vad som kan hända med ens bagage! (Efter tips från Jennie)

Flyget blev givetvis lite försenat till Madrid där vi skulle möta resterande grabbar från Stockholm mm och flyga vidare mot Vigo, vi hann med flighten precis men inte vårt bagage… Väl framme i Vigo fick vi beskedet att väskorna skulle komma med  nästa flight, jo då alla väskor utan min tydligen.. Kris! Inget ombyte, blå dräkt borta mm Bara att bege sig ut och handla lite ombyten, fick låna Toy’s blåa dräkt så allt löste sig trots allt, väskan kom också hem efter 2 veckor!

Fredagen spenderade vi på stranden och jag fick sola överkroppen då jag glömde köpa badbyxor! På kvällen tog vi det lugnt på hotellet och laddade batterierna till lördagens tävling. På lördagen var det då dags, 64 startande i min och Toy’s viktklass detta skulle bli tufft. Det började bra, i första matchen lyckades jag få den andra att dra på sig den ena varningen efter den andra då han var defensiv och det blev vinst.

I match nummer två började jag hyfsat men slarvade till det och åkte givetvis på ett onödigt halslås, så det var bara att ladda om för återkval. I resterande matcher var jag mycket taggad och kände mig stark, kämpade mig hela vägen tillbaka till bronsmatchen som jag säkrade hem. Var riktigt sugen på att fortsätta tävla och hade ännu mer att ge kändes det som, men tävlingen var över för denna gång och brons medaljen kändes helt ok. Tävlingen gick på 5 mattor och lite olika nationer var
där så som Sverige, Portugal, Italien, Tyskland och självklart från hela Spanien.

På söndagen besökte vi återigen stranden där vi utmanade Tyskarna på fotboll, tyvärr fick vi inte spela färdigt då vi blev utskällda av lite Spanska badgäster som inte uppskattade vår bollkontroll ;-/ jag är övertygad om att Sverige skulle ha vunnit!
På kvällen hade vi en gemensam träning inte den bästa men dock träning, sedan blev det till att sova för att vakna i tid och flyga hem tidigt på måndag morgon!

VigoNästa gång packar jag bad byxor och Judo dräkt i handbagaget!

Vid pennan
Viktor Smedberg
Staffanstorps Judoklubb /LL Photo: Alberto Ferrer & Dario Rodríguez

Läs reseberättelsen som pdf