2 Bronsmedaljer på Kata SM i Borås 3 april 2011

Jag och Anders Antman deltog i Kata SM den 3 april. Först skulle vi åka upp till Borås tidigt på söndagmorgon, men eftersom starten tidigarelades från 11.00 till 11.00 skulle det bli lite väl tidigt att stiga upp, så vi valde att åka dagen innan. Kl. 16.00 lämnade vi ett mycket vackert, varmt och soligt Skåne föt att omkring 19.30 anlända till ett kyligare och mörkare Borås. Med på resan var Maria Persson som skulle åka med för att titta på tävlingen.

Efter inloggning på hotellet sammanstrålade vi med Matts och Henny Premberg för att leta upp ett ställe att äta, det visade sig vara svårt då de flesta ställen var fullsatta. I såna lägen kan man altid gå till kinarestaurangen, de brukar då ha många platser kvar.

Efter att ha avnjutit frukosten begav det sig till dojon i det gamla lokstallet. Där höll man på fixa domarborden och vi kunde klä om oss, för att därefter påbörja uppvärmningen. I Nage-no-Kata var vi andra paret av fyra par som skulle upp. Första paret var Peter Wallin / Manuel Santos från Stockholm och de andra paren var Diego Velazco / Emmanuel Velazco från Kallinge och Staffan Nilsson / Petter Nilsson från Varberg.

Vårt mål var att föbättra vår poängnivån som vi uppnådde i Staffanstorp i oktober förra året vilket vi också gjorde, vi gick från 311 till 333 poäng. Samtidigt var det nervöst och det blev tyvärr därför en del fel som vi var mycket väl medvetna om. Något vi ska jobba med i vår fortsatta träning. Poängtalen räckte också för bronset vilket inte var något vi hade räknat med, men det var såklart väldigt kul!

Kata SM

Anders kastar Jan Mark på höger Tomoe-Nage.

Kata SM

Anders kastar Jan Mark på höger Yoko-Gake.

I Katame-no-Kata var vi sista paret av fyra. Först ut var John Ljunggren / André Jaoui från Stockholm, sedan var det Caroline Johansson / Lillemor Jensen från Borås och tredje paret var Staffan Nilsson/ Sabine Schröder. De sistnämnda paren deltog också i vår tävling i Staffanstorp. Här gjorde vi ett något sämre resultat på 455 poäng, då vi hade 460 poäng sist. Också här några missar på grund av nervositeten. Men trots det, här också en tredje placering.

Efter det kunde vi luta oss tillbaka och titta på de återstående 3 Kata, med två par i Ju-no-Kata, 3 par i Kime-no-Kata och 3 par i Kodokan Goshin Jutsu. När tävlingen var över åkte vi och åt tillsammans med gänget från Kallinge Judocub. Kallinge ska i oktober anordna den andra utgåvan av Judosyds egen katatävlingen, vilket vi ser fram emot! Vi hoppas då att fler från Judosyd är med för att tävla i Kata!

Medaljörerna i Nage-no-Kata

Kata SM medaljörerna

Överst på pallen Staffan Nilsson / Petter Nilsson. 2:a Diego / Velazco / Emmanuel Velazco, och vi på 3:e plats. Prisutdelare var den nytillträdde förbundsordförande Alf Tornberg.

Kata SM medlajörerna

Överst på pallen Staffan Nilsson / Sabine Schröder. 2:a Caroline Johansson / Lillemor Jensen, och vi på 3e: plats.

Alla medaljörerna i de 5 olika kategorierna

Kata SM medlajörerna

Alla medaljörerna i de 5 olika kategorierna (én kategori per Kata)

Borås, 3 april 2011

Vid pennan,
Jan Mark de Haan